Jdi na obsah Jdi na menu

bramboráky

0-1 stroužek 

česnek 

37.5 ml 

olej 

0.5 ks 

vejce 

0.25 kg 

brambory 

2.5 ml 

mléko 

30 g 

hladká mouku 

 

 

 

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle potřeby mouku a mléko, aby těsto nebylo tuhé. Do tuku rozpáleného na pánvi klademe lžíci připravené bramborové směsi, kterou rozetřeme na placky a osmažíme po obou stranách dozlatova. Zlatavé bramboráky podáváme teplé nebo studené. Záleží, jak je máme rádi. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář